Hvad er Kundeservice og Hvorfor er det Vigtigt?


Kundeservice – Definition

Kundeservice er al supporten som et firma eller en virksomhed tilbyder til sine kunder, både før og efter de har købt et af deres produkter eller tjenester.

Kundeservice kan gøres på mange måder – på telefon, email, hjemmeside, sociale medie kontoer og mere.

I store firmaer, er der en dedikeret kundeservice afdeling, men det er vigtigt at forstå at kundeservice er der faktisk hver gang kunden kommer i kontakt med virksomheden eller en af dens ansatte.

Hvad er vigtigheden af kundeservice for en virksomheds succes?

Kundeservice er nu set som et centralt komponent i forholdet mellem en virksomhed og dens kunder.

Hvis kunderne før i tiden valgte at købe et produkt baseret primært på deres tilbudte produkt eller ydelse samt priser, så vil mange kunder i dag også se på virksomhedens kundeservices kvalitet og derudfra lave købet.

God kundeservice understøtter en positiv kundeoplevelse og kan hjælpe med at skabe høj kundeloyalitet til virksomheden og dets produkter.

Kundeservices indflydelse på bundlinjen af forretning

Det er velkendt at det er ”billigere at holde eksisterende kunder end at finde nye” og prisen på at skaffe nye kunder er estimeret til at være 6 gange højere end den for at holde på kunderne.

Kvalitets kundeservice kan øge kunde vedholdningen, reducere markedsførings priserne og øge firmaets fortjeneste.

Firmaets omdømme afhænger også af kundeservicen

Kunder som ikke er tilfredse med kundeservicen de modtog fra et firma eller et andet, deler i dag deres utilfredshed på sociale medier.

I nogle tilfælde, vil sådanne samarbejder blive virale og hurtigt nå store publikummer.

God og effektiv kundeservice kan forhindre skade på firmaets omdømme, og forhindre, eller hurtigt håndtere med kunders utilfredshed.

Kunder vil betale mere for en bedre oplevelse

Mange kunder ved hvordan man værdsætter en god kundeservice oplevelse. Spørgeskemaundersøgelser viser at 86% af kunderne vil betale mere for bedre kundeservice, og god kundeservice er også direkte relateret til overlegen kundeservice.