Kundeservice Vidensdatabase: Hvad er det?

I den moderne verden, har kunder adgang til mere information end nogensinde før. Men nogle gang vil folk ikke skulle lede igennem Google for at finde en løsning, og de vil heller ikke bruge timevis i en kø til kundeservice.

De vil have nem adgang til en vidensdatabase hvor svarene står klar, og de skal blot klikke på en knap.

Det er derfor mange firmaer har skabt en vidensdatabase. Her vil vi forklare hvad det er og hvorfor de er blevet så populære.

Hvad er en kundeservice vidensdatabase?

En kundeservice vidensdatabase er en database der indeholder en bunke af information om et firma, samt dets produkter og tjenester. Gennem skabelsen af denne vidensdatabase, kan kunder finde deres egne svar, og derved sænke behovet for kundeservice ansatte.

Eftersom databasen er en centraliseret opbevaring af information, så kan den udvides når produkter og tjenester udvikler sig eller nye kommer til. Ydermere kan det være brugbart til ansatte der vil opfriske deres viden. Og med input fra kundeservice kan den blive skræddersyet til kundernes behov

Hvorfor har du brug for en?

Kunder vil ikke spilde deres tid på at finde svar på spørgsmål. De vil have det klar og nemt at finde. Når kunder skal spørge kundeservice om spørgsmål kan det tage timer til dage for at få svar. Med en vidensdatabase er informationen altid tilgængelig.

Som Harvard Business Review opdagede, vil kunder ikke være ‘glade’: de vil have hurtig og effektiv service. Her er nogle statistikker:

  • Femogtres procent af kunder forventede at deres problem blev løst med en interaktion.
  • Toogtres procent af kunder satte oplyste ansatte, som nummer tre i en rangering over færdigheder der er brug for, for at give fantastisk kundeservice.
  • Halvtreds procent af kunder giver firmaer en uge til at svare, derefter stopper de med at handle med dem.

Sådanne forventninger har fået mange firmaer til at sætte deres lid til deres vidensdatabase. Men nogle synes det er skræmmende at skulle lave en.

Nøglefordele ved en Vidensdatabase

Skabelsen af en vidensdatabase kommer med mange fordele for en virksomhed. Her er et par stykker:

  • Sætter kunden i førersædet: Kunden ved hvad de vil vide. Mange kundeservice teams bruger meget tid på at pleje et behov kunden ikke har. Ved at bruge en vidensdatabase kan kunden tilgå informationen i deres eget tempo.
  • Skaber effektivitet: Ved at filtre kunder der leder efter information fra, kan kundeservice fokusere på at hjælpe kunderne der har mest behov for det, og derved reducere svar tiderne.
  • Giver et vedvarende serviceniveau: Hver gang kunder bruger jeres vidensdatabase, kan du være sikker på at de får den samme service med de nyeste informationer
  • Forøger tillid: Når kunder forventer at få informerede svar, får de tillid til firmaet de handler med: det giver loyalitet på den lange sigt.

Så udskyd ikke en vidensdatabase, byg den og vedligehold den. Den vil ikke bare spare dig penge; den vil også tiltrække nye kunder.