Eksempler på God Kundeservice i Detailhandel

I de senere år har små detailhandlere oplevet et fald i salget til fordel for stigningen hos store detailhandlere. 

Flere og flere mennesker tiltrækkes af tilbuddene og den store tilgængelighed af produkter fra de store kædebutikker og online e-handelsgiganter.

Der er dog nogle strategier, som små detailhandlere stadig kan tage i brug for at genvinde en god del af deres kunders marked.

Nogle af disse benchmarks kan følges forholdsvist let, mens andre kræver en vis ekstra indsats, selvom det kun er i en begrænset periode.

Grunden til, at kundeservice skal være fremragende

God kundeoplevelse og service vil primært tjene at bevare loyale kunder og få nye gennem en af ​​de bedste og ældste markedsføringskanaler i verden – mund-til-mund.

Høflighed, ro og tålmodighed er bestemt grundlaget for ethvert godt forhold til kunderne, såvel som ægte interesse for dem og deres ønsker og behov.

Selvfølgelig skal du finde tid til at dedikere dig til dine kunder og finde ud af, hvordan du skaber den personlige atmosfære, som er så svær at opretholde hos de store virksomheder.

Ved at være tilgængelig for dine kunder, vil du give dem en forsikring om at hvis noget er galt, så kan de gå direkte til dig for at løse problemet – en fordel, som alle kunder sætter pris på.

Målet er at fastholde kunden

At skabe langvarig kundeloyalitet er ikke let, og der er ofte mange problemer der skal løses for at være konkurrencedygtige.

Først og fremmest har du brug for tilstedeværelse på de relevante sociale medieplatforme.

Opdateringer om nye produkter eller nye kampagner, svar til kunder og endda teknisk information som kan formidles rettidigt til alle kunder, som bruger disse platforme.

At have din egen hjemmeside kan hjælpe dig med at præsentere de vigtigste egenskaber ved produkter, svare på ofte stillede spørgsmål, en nyttig selvbetjeningsafdeling osv.

Afhængig af hvad en bestemt forhandler vil sælge, så kan en anden ide være en levering til kundernes hjem, og hvis det er muligt – at oprette en formular, som kan garantere gratis levering fra bestemte købsbeløb.

En sidste ting at give dem, som beslutter at foretage køb i din butik, kan være et point samlings system, der når et bestemt beløb er nået, giver rabat på det næste køb eller en gratis præmie.  Du kan også tænke på et loyalitetskort eller en app til mobiltelefoner for at sikre, at dine kunder har betydelige fordele ved at forblive loyale overfor dit brand.