Tips til at blive en God Kassemedarbejder


At arbejde som en kassemedarbejder kræver konstant kontakt med mennesker og samtidig – at spille en rolle med hastighed og flittighed. 

Kassemedarbejder jobs kan se nemme og simple ud, men i virkeligheden er der, lige som med alt andet, en stor forskel på bare at gøre din opgaver og at gøre dem på en god (og belønnende!) måde. 

Her er nogle brugbare tips til kassemedarbejdere som vil brillere og nyde deres job.

Vigtigheden af forholdet med kunden

Vi er alle mennesker, og det er vigtigt at huske at selv når du håndterer mange mennesker hver dag.

Så kan denne bevidsthed gøre en forskel for både køberen og kassemedarbejderen. 

Et smil er den første oplagte ting. Med et simpelt smil kan du gøre mange menneskers dag bedre og sågar også din. 

De fleste mennesker vil svare tilbage på samme måde, ved at vise et smil eller sige noget sødt og selv dem, som af en eller anden grund ikke vil, vil huske din uopfordrede høflighed. 

Udover det, hvis du lige er startet som kassemedarbejder, vil det at vise en glad og skinnende attitude være brugbart i de tilfælde hvor hastighed ikke er din stærke side, eller når du laver de små begynder fejl.

Samtidigt skal du ikke blive for involveret: det er sandt at det er godt at være sød og høflig, men hvis en kunde begynder at tale om sin dag i detaljer – er det vigtigt at du får kunden til at se at der er andre mennesker der venter, uden at være uhøflig.

I tilfælde af en aggressiv kunde, så prøv at være rolig og selvsikker, og følg protokollen for at holde situationen under kontrol.

Husk – at reagere på en sur kunde med vrede leder ikke til noget godt.

Overbyrd ikke dig selv: du skal kunne bede om hjælp

Nogle gange virker det som om der er en uendelig kø af kunder som står i kø til kasseapparatet.

Når du ser at køen bliver længere hurtigt, så prøv at ring efter en kollega der kan åbne endnu en kasse. 

Selvfølgelig er det, for at undgå sådanne situationer, vigtigt at lære hvordan du bruger kasseapparatet effektivt, og ikke lade kunderne skabe unødvendige forsinkelser. 

Der vil også være en tid til det, men ikke tiden til at vie til servicen.

Lær at bruge kasseapparatet godt

Sidst men ikke mindst, er det godt at du lærer at bruge kasseapparatet hurtigt og effektivt. 

Mange firmaer tilbyder forberedende kurser, men teknologi bevæger sig ofte hurtigt, så prøv at hold dig opdateret for ikke at være uforberedt. 

Bemærk de produkter der er på tilbud: de skifter ofte, så hvis du ved hvordan du håndterer dem igennem kasseapparatet er vigtigt. 

På samme måde vil du skulle være eller blive kyndig med alle elektroniske systemer relateret til betalingsmetoder.  Jo mere professionel og effektiv du bliver, jo mere tilfredse bliver dine kunder, din arbejdsgiver og dig selv.