Kundeservices Fem Trin

For mange mennesker kan kundeservice være en dealbreaker, når de vælger om de skal blive hos et firma eller gå et andet sted hen. Men mange firmaer behandler kundeservice som en tilføjelse som kunderne skal være glade for overhovedet at kunne få.

Men nogle af de bedste og mest succesfulde firmaer håndterer kundeservice som en vital del der lader dem tilføje værdi til deres produkt. Du vil skabe kunder for livet og få nye gennem snak fra dem.

Det er investeringen værd. Det er derfor vi har samlet fem trin som du skal følge for at tilbyde den bedste kundeservice.

1. Vær Nem at Få Fat I

Først og fremmest skal dine kunder altid kunne komme i kontakt med kundeservice hurtigt. Intet vil irritere en betalende kunde hurtigere end at skulle lede i lang tid efter jeres kontaktdetaljer. Plus med moderne teknologier bør det ikke være et problem.

Hav flere forskellige kanaler som kunder kan kontakte jer på: mail, telefon, besked, email. Mange tjenester har sågar sociale medier, såsom Twitter eller Facebook, der styrker jeres online synlighed og viser jeres flid overfor fremtidige kunder. Sådan transparens skaber tillid, og tillid er lig med loyalitet.

2. Træn. Træn. Træn

Mens mange tjenester kan håndteres med manuskripter og andre formaliserede måder at give kundeservice på, kan folk godt lide at snakke med folk. Hvis de ville have en maskine, ville de have brugt en.

Jeres kundeservice personale bør være fuldt udrustet med viden om jeres produkter eller tjenester, og læg mærke til løsningerne de har tilgængelige.

Ydermere lader det dem vise en lille smule personlighed – dog på en professionel måde – kan give det menneskelige, som hjælper din virksomhed med at skille sig fra de andre. Hvis en del af teamet har problemer med det, så invester i træning på det område, så som opkaldskontrol, rapport og konfliktløsning, det kan hjælpe meget.

3. Indrøm Fejl og Undskyld

Intet er mere frustrerende eller frastødende end et firma der ikke vil indrømme sine fejl. Kunder forstår at der sker fejl. Det er irriterende, men et empatisk kundeservice team kan lave ene negativ oplevelse om til noget positivt.

Ved at forstå kundens frustration, undskylde for fejlene og rette dem, kan kunderne være tilfredse med jeres proaktive tilgang.

4. Sæt Kunden Først

Sådanne udsagn bør være naturlige. Men at sætte kunden først, kræver at man ved hvad de vil have og hvad de har brug for. Det involverer at skræddersy jeres tjeneste til enhver kunde, have systemer til at huske navn og tidligere samtaler, på samme måde som en lokal læge.

Folk vil ikke gentage deres historie hver gang. Hvis du husker, vil de fleste være glædeligt overraskede og endda imponerede.

5.Overskrid Det Forventede

Sigt ikke bare efter en gennemsnitlig kundeservice. Vær den bedste. Ved at overskride hvad der forventes. Husk på at en loyal kunde kan være for livet. De er enhver virksomheds livsblod.

Som et spørgeskema demonstrerede, er seksogfirs procent af Amerikanske voksne villige til at betale ekstra for bedre kundeservice. Så husk altid at det ikke er en udgift; men et aktiv.